неделя, 27 ноември 2011 г.

Хипофункция на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е малка жлеза с формата на пеперуда в предната част на шията. Функция на щитовидната жлеза е да конвертира йод, намиращ се в много храни, до тиреоидните хормони трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4). 

Паренхимът на щитовидната жлеза има клетки, които абсорбират йод. Щитовидната жлеза приема йод от храни, добавки и йодирана сол и го комбинира с аминокиселината тирозин за производство на Т3 и Т4. T3 и T4 пътуване по цялото тяло чрез кръвния поток и клетки помагат превръщат кислород и калории в енергия. Нормалната щитовидна жлеза произвежда около 80% Т4 и 20% от T3.

Стимулиране на хипофизната жлеза и хормони на щитовидната жлеза (TSH):

Хипофизната жлеза е с големината на фъстък и се намира в основата на мозъка. Когато спад твърде ниски нива на Т3 и T4 хормони на щитовидната жлеза, хипофизната жлеза произвежда хормони на щитовидната жлеза-стимулиращ (TSH). TSH стимулира щитовидната жлеза да произвежда повече T3 и T4 хормони. Ако нивата на T3 и T4 хормони на щитовидната жлеза в кръвта увеличение, хипофизната жлеза реагира чрез намаляване на производството на TSH.

Хипоталамуса жлеза и TSH рилизинг хормон (TRH):

Хипоталамусът се намира в мозъка. Тази жлеза произвежда на TSH рилизинг хормон (TRH), който комуникира с хипофизната жлеза, което на свой ред стимулира щитовидната жлеза, произвеждащи и освобождаване на TSH.

Хипотиреоидизъм:

Хипотиреоидизъм е състояние, в което тялото не достатъчно нивата на тироидните хормони в кръвта поток. Тъй като метаболизмът на организма се управлява от хормоните на щитовидната жлеза, лица, страдащи с хипотиреоидизъм ще има бавен метаболизъм.

Симптомите на Хипотиреоидизъм:

Симптомите на хипотиреоидизъм, основно зависи от тежестта на недостиг на хормона и колко дълго е намалението. За повечето пациенти симптомите са леки и често могат да бъдат объркани с други проблеми. Симптомите могат да включват следното:
 • Слабост
 • Загубата на коса
 • Умора
 • Наднормено тегло и затлъстяване
 • Суха, груба бледа кожа
 • Груби суха коса
 • Непоносимост към студ
 • Депресия
 • Намаляване на концентрация
 • Запек
 • Раздразнителност
 • Мускулни крампи
 • Болки в мускулите
 • Загуба на паметта
 • Патологични менструален цикъл
 • Забавена сърдечен ритъм

Причини за Хипотиреоидизъм:

Най-честата причина за хипотиреоидизъм е хронично автоимунно тиреоидит (тиреоидит на Хашимото), форма на възпаление на щитовидната жлеза, причинено от увреждане на щитовидната тъкан. Настъпила вредата, защото имунните клетки, които обикновено се пребори с инфекции и настинки атака щитовидната тъкан на тялото, вместо да.

Автоимунни заболявания - Вие може да бъдат изложени на риск за тиреоидит, ако имате други автоимунни заболявания. Някои от тези автоимунни заболявания включват ревматоиден артрит (имунните клетки атака ставите), витилиго (петна на кожата губи цвета си и стане бял), болест на Адисон (един разстройство на надбъбречните жлези), и диабет (клетките на имунната атака на задстомашната жлеза, която произвежда инсулин).

Възраст - Хипотиреоидизъм става все по-често, тъй като ние възраст, особено при жените. Ако сте на възраст щитовидната жлеза не може да предвиди достатъчно хормони на щитовидната жлеза, като по този начин води до хипотиреоидизъм.

Хирургия - Премахване на част или всички от щитовидната жлеза е друга причина. Ако общата маса на щитовидната жлеза, произвеждащи клетки, останали в тялото не са достатъчни, за да отговори на нуждите на тялото, пациентът ще развиват хипотироидизъм.

Радиоактивен йод - Ако пациентът е преминал лечение с радиоактивен йод, за да убие част от щитовидната жлеза, за да се предотврати гуша от расте по-голям, или да се предотврати производството на прекалено много на хормона (хипертиреоидизъм), твърде много клетки могат да бъдат повредени и Пациентът може да се превърне хипотиреоидно в няколко години след терапията.

Средно Хипотиреоидизъм - Има някои редки причини за хипотиреоидизъм, свързани с мозъчни заболявания, също се нарича вторичен хипотиреоидизъм. Нарушения на хипофизната жлеза или хипоталамуса порции на мозъка може да доведе до недостиг на хормони на щитовидната жлеза в допълнение към други хормонални дисбаланси.

Хомеопатичните подход за лечение:

Има отлични средства за защита в хомеопатия за пациенти, страдащи от хипотиреоидизъм симптоми. Хомеопатичните лекарства се приготвят от широк спектър от вещества, като зеленчуци, билки, минерали, химикали и продукти от животински произход в изключително минути дози. Подбрани хомеопатични лекарство ще се основава на всички симптоми на пациента, включително физически, умствени и емоционални състояния, както и фамилна анамнеза на пациента. Хомеопатичните лекарства стимулират имунната система на организма и да предложи дълготраен лек, отколкото да дава временно облекчение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар